BorderBanden's Lækkerier
Karry-Wok a'la BorderBanden
4 personer

4 stk. laks uden skind og ben
12 stk. rå kinarejer uden skald
1½ tsk. rød karry-pasta
½ tsk. finthakket ingefær
1 ds. kokosmælk - 400 ml
500 g champignon, skåret i kvarte
15-20 cm porre i ringe
1 stk. pastinak, skåret i 1½ x 1½ cm tern
1 stk. gulerod, skåret i 1½ x 1½ cm tern
100 g sukkerærter
1-2 stk. citrongræs
1 spsk. fiskesauce (pas på: kan være meget salt)
250 g nudler
Saft af 1 lime
Evt. små stykker frisk ananas
Pyntes med friske krydderurter, - f.eks. basilikum, koriander eller lign.

Varm lidt olie i en wok og svits grøntsagerne (ikke sukkerærterne) til de er sprøde. Læg grøntsagerne til side og brun laksestykkerne (kan også sauteres i 2 x 2 cm stykker), som også stilles til side.

Karrypasta og kokosmælk koges sammen (mælk kan evt. tilsættes). Grøntsagerne tilsættes og smages til med fiskesuce, lime, ananas samt evt. krydderier (sukker, salt, peber efter smag). De rå rejer tilsættes sammen med laksestykkerne, som koges til rejerne er røde og laksen gennemkogt.

Tilsæt forsigtigt de varme nudler (har været overhældt med kogende vand i ca. 5-10 minutter), - og pynt til sidst med krydderurter.

Serveres straks og rygende varmt.

Øl smager rigtig godt til denne ret, som er lidt stærk ...
Max' Saturday Wake-Up-Call
2 personer

1 ds. flåede, hakkede tomater, - evt. med krydderurter
1 spsk. tomatketchup med chili
1 tsk. sukker
2-3 knuste fed hvidløg
Salt & peber

4 æg

I en lille gryde koges de flåede, hakkede tomater med de øvrige ingredienser, - og holdes varmt!

Imens spejles æggene og kommes op på 2 dybe tallerkener (2 i hver - hvis man skulle være i tvivl).

Oven på æggene hældes tomatblandingen, - og morgenmaden serveres straks. (Spises bedst og nemmest med en ske og en kniv, - lyder mærkeligt, ja, - men prøv det!)

Er rigtig godt om vinteren, - man får varmen ...